Strukturen och fördelarna med flänsade fjärilsventiler

- 2021-10-07-

Strukturen och fördelarna medflänsade fjärilsventiler
Flänsspjällventil är en enkel reglerventil, som även kan användas för att styra till- och frånslag av lågtrycksrörledningsmedia. Fjärilsventilen är en ventil vars stängningsdel (fjärilsplatta eller fjärilsplatta) är en skiva, som roterar runt ventilaxeln för att öppna och stänga, och spelar huvudsakligen rollen att fånga upp och strypa rörledningen. Fjärilsventilens öppnings- och stängningsdel är en skivformad fjärilsplatta som roterar runt sin egen axel i ventilkroppen för att uppnå syftet att öppna och stänga eller justera. Fjärilsventiler transporterar olika korrosiva och icke-korrosiva vätskemedier i tekniska system som generatorer, kolgas, naturgas, flytande petroleumgas, stadsgas, varm och kall luft, kemisk raffinering, kraftgenerering och miljöskydd. rörledning. Används för att reglera och avlyssna mediaströmmar.
Funktioner hos flänsfjärilsventil:
1. Fjärilsventilen har egenskaperna enkel struktur, liten storlek, låg vikt, mindre förbrukningsmaterial, liten installationsstorlek, snabb omkoppling, 90° fram- och återgående rotation och litet drivmoment. Den kan justera mediet i rörledningen och har stängning och öppning, goda vätskekontrollegenskaper och stängnings- och tätningsprestanda.
2. Fjärilsventilen kan transportera lera, och vätskan som samlas vid munstycket är minst. Få bra tätning och bra justeringsprestanda under lågt tryck.
3. Den strömlinjeformade designen av fjärilsplattan minskar förlusten av vätskemotstånd och blir en energibesparande produkt.
4. Det finns flänsanslutning, stumkoppling, stumsvetsanslutning, klackstumkoppling.
5. Ventilskaftet är en genomgående stavstruktur som har utmärkta övergripande mekaniska egenskaper, korrosionsbeständighet och repbeständighet efter härdning och härdning. När fjärilsventilen öppnas och stängs, roterar ventilskaftet bara och rör sig inte upp och ner, så ventilskaftets packning är inte lätt att skadas och tätningen är pålitlig. Fjärilsplattan är fixerad med ett avsmalnande stift, och förlängningsänden är utformad för att förhindra att ventilen hoppar ut och förhindra att ventilskaftet kollapsar när anslutningen mellan ventilskaftet och fjärilsplattan oavsiktligt kopplas bort.
Fördelarna medflänsade fjärilsventiler
1. Öppningen och stängningen är bekväm och snabb, arbetsbesparande och vätskemotståndet är litet.
2. Enkel struktur, liten storlek, kort strukturlängd, liten storlek, lätt vikt, lämplig för ventiler med stor diameter.
3. Få en bra tätning under lågt tryck.
4. Bra justeringsprestanda.
5. Lera kan transporteras, med mindre vätskeutgjutning vid munstycket.
6. Materialet på tätningsytan är vanligtvis gummi eller plast, med bra lågtryckstätning.
7. När den är helt öppen är den effektiva flödeskanalarean för ventilsätets flödeskanal stor och vätskemotståndet är litet.
8. Öppnings- och stängningsmomentet är litet, och gångjärnsplattorna på båda sidor av den roterande axeln är i princip desamma på grund av mediets verkan, så vridmomentriktningen är motsatt, så öppningen och stängningen kräver mer tid för att spara .
Iron Centric Flange Butterfly Valve