Strukturella fördelar med gummifodrad flänsspjällventil

- 2021-10-07-

Strukturella fördelar medGummifodrad flänsspjällventil
Gummifodret på den gummibeklädda fjärilsventilen används för att vulkanisera gummit och ventilkroppen vid höga temperaturer och har hög korrosionsbeständighet. Det används vanligtvis för att hämma frätande vätskor orsakade av starka syror och alkalier.
Material och strukturella fördelar medGummifodrad flänsspjällventil:
1. Den tredubbla axeländtätningen kan effektivt förhindra externt läckage.
2. Gummiventilsätet är vulkaniserat direkt på stödringen, vilket är lämpligt för högflödes- och vakuumapplikationer och har längre livslängd.
3. En mängd olika material kan användas för ventilsäte och ventilplatta. Ventilen kan appliceras på en mängd olika media.
4. Den utbytbara ventilsätets stödring förhindrar expansion och deformering av gummiventilsätet och underlättar byte av ventilsätet.
5. Den släta ventilplattan passar tätt mot ventilsätet, vilket effektivt förhindrar inre läckage och minskar ventilmomentet.
6. Axelhylsan har en självsmörjande lagerdesign, vilket effektivt minskar friktionen, kräver mindre underhåll och har lång livslängd.
Gummifodrad fjärilsventil antar huvudsakligen mjuk tätningsstruktur. Tätningsmaterialet är EPDM-gummi. På grund av halvaxeldesignen är endast två delar av ventilen i kontakt med vätskan: ventilplattan och ventilsätet. Förhindrar effektivt korrosion, förlänger ventilens livslängd och maximerar flödet.
Gummifodrad flänsspjällventil