Orsaker till skador på fjärilsventilsätet

- 2021-11-17-

Orsakerna tillfjärilsventilsätesskador
Fjärilsventilens ventilsäte, även kallad tätningsringen, är en komponent relaterad till tätningsprestandan hosfjärilsventil. Det är också den plats som är mest korroderad och eroderad av mediet i rörledningen. Skadan på fjärilsventilsätet kommer att orsaka läckage av fjärilsventilen, och det allvarliga läckaget kan till och med orsaka stora säkerhetsrisker som påverkar vårt arbete.
Orsaker till skador påfjärilsventilsittplats
1. Bearbetningskvaliteten på ventilsätet är inte tillräckligt rigorös, vilket leder till sprickor, porer och ojämn hårdhet på tätningsringen.
2. Orsakas av felaktigt val av vridspjällsventil eller felaktig funktion. Underlåtenhet att korrekt välja fjärilsventilmodell enligt de faktiska arbetsförhållandena, vilket orsakarfjärilsventilatt vara oförenlig med arbetsförhållandena och ventilsätets tätningsring skadades.
3. Vridspjällsventilen är installerad slumpmässigt eller dåligt underhållen, vilket resulterar i skador på ventilsätet. Innan fjärilsventilen installeras rengörs inte insidan av ventilkroppen och rörledningen, vilket gör att föroreningar i rörledningen skadar ventilsätet påfjärilsventil. Vidare underhålls inte vridspjällsventilen i tid, vilket höll ventilen i ett ohälsosamt tillstånd och skadade sätets tätningsring i förtid.
4. Mediets kemiska korrosion, mediet runt ventilsätets tätningsring producerar inte ström, mediet reagerar direkt kemiskt med ventilsätet och korroderar ventilsätet.
5. Erosion av mediet i rörledningen, ventilsätets tätningsringfjärilsventilär placerad inuti rörledningen, och ventilsätet eroderas kontinuerligt. Dessa medier har suspenderade partiklar, och vissa är frätande. Med tiden är ventilsätet på detta sätt Under erosionen av mediet kommer tätningsytan att förstöras.
6. Mekanisk skada, varje gång fjärilsplattan öppnas och stängs kommer den att gnugga mot ventilsätet, och skadan på tätningsytan blir mer och mer allvarlig med tiden.
7. Elektrokemisk korrosion, kontakten mellan tätningsytorna, kontakten mellan tätningsringen och stängningskroppen och ventilkroppen, mediets koncentrationsskillnad, syrekoncentrationsskillnaden, etc., kommer att orsaka potentialskillnad, elektrokemisk korrosion, och tätning av ventilsätet på anodsidan. Ringen är korroderad.
8. Utmattningsskador, ventilsätet har sin egen livslängd, speciellt ventilsätet för den mjuka tätningenfjärilsventil, som har en begränsad livslängd. Vid långvarig användning är det lätt att åldras, spricka och delaminera på tätningsytan, vilket resulterar i försämring av tätningsprestanda Skillnad.
fjärilsventil