Bearbetningsteknik för trippelförskjutning fjärilsventil

- 2021-10-07-

Bearbetningsteknik avTrippel offset fjärilsventil
Jämfört med andra ventilerTrippel offset fjärilsventilhar kortare strukturlängd, lägre vikt, högre tätningsprestanda, lägre arbetsmoment, snabbare öppnings- och stängningshastighet och längre livslängd. Emellertid är tätningsytan på fjärilsplattan hos fjärilsventilen i allmänhet en envägs tryckbärande tätning, det vill säga en lutande konyta med ett högre tryck inom hållfasthetsområdet. Tätningsprestandan är bra, men mottryckslagrets tätningsprestanda är dålig. I allmänhet överstiger den inte 0,5 MPa, vilket begränsar användningen av trippel excentriska fjärilsventiler.
Efter analys har bearbetningstekniken och konsistenstoleransen förbättrats, och den treexcentriska fjärilsventilen kan uppnå tvåvägs nollläckage.
1. Ventilhusbearbetning Spindelhålet påTrippel offset fjärilsventiloch ventilkroppens spindelhål bearbetas vanligtvis av en mangobädd. Efter att ha installerat verktyget och ventilkroppen på plats för att minska koaxialitetsfelet, placera mätklockan på huvudaxeln och rotera huvudaxeln för att göra ventilhusets passage symmetrisk längs huvudaxelns mittlinje. korrekt. För hål roteras verktygsbordet 180° och en mätklocka läggs till för att fixera den andra änden av kanalhålet.
2. Tätningsytan på skivplattans excentriska fjärilsventil används vanligtvis som en kombinerad tätningsring, och strukturen är "metall + grafit" och "metall + PTEE". Vid bearbetning av tätningsytan, sätt brädet först. Montera tätningen och tryckringen och bearbeta tätningsytan till angiven storlek med en lutande form. Om "metall + grafit"-förseglingen bearbetas, kommer grafit att ersätta metallförseglingen. Vid bearbetning av "metall + PTFE" deformeras PTFE lätt och påverkar tätningen. Lämna därför en marginal på 0,8-1 mm på tätningsytan på fjärilsplattan, tätningsenheten och tryckringen vid bearbetning. Se storleken på ritningen, även om PTFE deformeras under monteringsprocessen. , Det finns fortfarande utrymme för anpassning.
3. På grund av vridspjällsventilens strukturella begränsning kan presskraften inte ökas genom att öka längden och antalet skruvar. Ur designsynpunkt är passformstoleransen för tätningen och fjärilsplattan -. Den inre diametertoleransen för PTFE-tätningsringen kan ändras till 59 och toleransen för skivpositioneringssteg kan ändras till h9. Dessutom, för enkel montering, är metalltätningsringens innerdiametertolerans fortfarande D11. Efter att passningstoleransen har ändrats är spelet mellan PTFE-tätningsringen och fjärilsplattan litet, och kompressionskrympningen undertrycks. Samtidigt löste dekomprimering av ventilen under inspektionen även problemet med läckage vid ventiltätningen.
Trippel offset fjärilsventil