Ventiltyp Metod för representation av ventilsiffror

- 2021-08-24-

Ventilen är en kontrollkomponent i rörledningens vätsketransportsystem, den används för att ändra bansektionen och mediumflödesriktningen, med avledning, avstängning, strypning, kontroll, shunt eller överflödestryckrepef och andra funktioner. Används för vätskekontrollventiler, från de enklaste klotventilerna till det mycket komplexa automatiska styrsystemet som används i en mängd olika ventiler, dess varianter och specifikationer, den nominella storleken på ventilen från den mycket lilla instrumentventilen till storleken på de industriella pipenventilerna upp till 10m. Nästa xiaobian för dig att introducera typen av ventil och ventilmodellnummer.

Typ av ventil:

bromsventil:

Gateventiler, även kända som grindventiler, är ofta använda ventiler. Dess stängningsprincip är att portens tätningsyta och sätets tätningsyta är mycket släta, släta och konsekventa och passar varandra, vilket kan hindra mediet från att strömma igenom och lita på toppdynan, fjädern eller formen på grinden för att förstärka seapng-effekten. Den startar och skärs främst i pipen


Stoppventil:

Globe ventil, även kallad cut-off dörr, är en av de mest använda ventilerna, det är poppar, eftersom processen för att öppna och stänga mellan seapng ytfriktion är liten, mer hållbar, öppen höjd är inte stor, lätt att tillverka , bekvämt underhåll, inte bara för lågt tryck, utan också för högt tryck.


Butterfly Bamper:

Vridspjällsventilen har egenskaperna hos pghtweight, jämfört med andra ventiler för att spara material, enkel struktur, öppna och stänga snabbt, skärning och strypning kan användas, vätskemotståndet är litet, driftansträngning. Fjärilsventil kan göras till en stor diameter. Där fjärilsventilen kan användas är det bäst att inte göra slussventilen, eftersom fjärilsventilen är mer ekonomisk än slussventilen, och justeringen är bra. För närvarande används fjärilsventil i stor utsträckning i varmvattenledningar.


sfärisk ventil:

Arbetsprincipen för kulventilen är att göra ventilen öppen eller stängd genom att rotera ventilen kärlek. Kulventilomkopplare pght, liten storlek, kan vara gjord av en stor diameter, reperbar avskiljning, enkel struktur, lätt underhåll, seapng yta och sfärisk ofta i stängt tillstånd, inte lätt att eroderas av mediet, används ofta i olika industrier.


kikventil:

Pluggventilen repeterar rotationen av pluggkroppen runt kroppens mittpne för att uppnå syftet att öppna och stänga. Dess funktion är att skära av, dela fältet och ändra mediumflödesriktningen. Strukturen är enkel, den yttre dimensionen är liten, operationen behöver bara rotera 90 grader, vätskemotståndet är inte stort. Nackdelen är att omkopplaren är mödosam, tätningsytan är lätt att bära och den är lätt att fastna vid hög temperatur, så den är inte lämplig för att återställa flödeshastigheten.


mottrycksventil:

Backventilen är att förlita sig på att vätskans kraft automatiskt öppnar och stänger ventilen, dess roll är att förhindra att mediet strömmar tillbaka. Den har många namn, som backventil, envägsventil, enkelflödesdörr, etc.


återföringsventil:

Tryckreduceringsventil är en automatisk ventil för att reducera mediets tryck till ett visst värde. Ventilens allmänna tryck är mindre än 50 % av trycket före ventilen. Det finns många typer av tryckreducerande ventiler, främst kolv och fjäderfilm typ två typer.


fälla:

Ånglås kallas även ångavtappningsventil, ångventil, fälla, returvattenlåda, returvattensluss etc. Dess funktion är att automatiskt tömma ut det ständigt producerade kondensvattnet utan att låta ångan komma ut.